Mina favoriter

Mina favoriter

  • 29 Recept
Mina favoriter
Rostad primörsallad med buffelmozzarella

Rostad primörsallad med buffelmozzarella

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Primörsallad. Skölj potatisen ordentligt och dela den i mindre bitar. Skölj eller skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden
Krämig fiskgryta

Krämig fiskgryta

En saffransdoftande fiskgryta med rotfrukter, fisk och räkor. Krämig fiskgryta (4 portioner). Detta behövs
Gotländsk lammstek på mitt sätt

Gotländsk lammstek på mitt sätt

Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet. Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti. Trevlig Första advent till er alla. Ja, då tar det med andra ord sin start idag. Nedräkningen till jul är officiellt här
Lingonsill

Lingonsill

Vi börjar närma oss advent och sedan går det snabbt till jul igen. Jag gjorde en krämig lingonsill som får en härlig ljusrosa färg
Sill med smak av vitlök och lime

Sill med smak av vitlök och lime

På fredag är det midsommarafton och jag testade att göra en ny sillinläggning. Den blev väldigt omtyckt av sillätarna här hemma
Inlagd sill med bacon och pepparrot

Inlagd sill med bacon och pepparrot

La in min egen sill för första gången till midsommar. Eftersom jag aldrig gjort det tidigare så använde jag mig av ett färdigt recept som fått pris för att vara året sill 2013
"Mirakel" vaniljkaka

"Mirakel" vaniljkaka

Min mamma hade magiska fingrar. Det var jag helt övertygad om som barn. Hon kunde trolla fram den godaste vaniljkakan av mjölk, ägg och socker
Enkel efterrätt med choklad

Enkel efterrätt med choklad

Jag vet inte hur många gånger jag har gjort dessa chokladformar, men det är säkert 15 år sedan jag gjorde dem första gången, efter att ha hittat receptet i en av Arlas receptfoldrar som brukar finnas i mataffärn
Soppa som förrätt. Uppskattad.

Soppa som förrätt. Uppskattad.

Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna. Under tiden vattnet ska koka upp, skala och riv morötterna på den grövsta sidan
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget
Äpplepaj - i ett äpple!

Äpplepaj - i ett äpple!

Så njut nu ordentligt mina vänner. Idag ville jag satsa på någon nyttig efterrätt. Har sett lite på internet om att göra äpplepaj innuti ett äpple, värt ett försök eller hur
Chaga Glögg

Chaga Glögg

Chaga Glögg. Idag var vi på skogs utflykt med våra vänner och barnen. Jag hade kokat chaga glögg som vi drack
Medelhavsgryta med högrev

Medelhavsgryta med högrev

Vi köpte inte bara nötfärs på Björlanda Gård utan det blev också en jättefin bit med högrev. Högrev är ju perfekt att använda till grytor även om den behöver några timmar på sig att bli mör och fin
Lammgryta med Tomatsås och Basilikacrème

Lammgryta med Tomatsås och Basilikacrème

Medelhavsmat i skogen Det blev några hekto kött kvar på benet, efter att vi ätit Lammstek. På de resterna gjorde jag en god gryta med smaker från sydligare breddgrader
Vaniljrutor i långpanna

Vaniljrutor i långpanna

Den här vaniljkakan är ruskigt god. Åt den som den var men blir nog även gott med en klick grädde och bär till
Fiskfavorit i repris

Fiskfavorit i repris

Populära inlägg. Sommarlätt bakning i långpanna utan ugn - Snickerskaka. Någon mer sommarlätt bakning i långpanna , dessutom utan ugn, än Snickerskaka tror jag inte finns
Ananaspaj

Ananaspaj

 . Yummi. Detta är aaaabsoluta bästa pajen alltså. Ananaspaj. Ja jo men jag förstår att ni säkert ätit ananaspaj förut men ack så gott det är
Morfars gifflar

Morfars gifflar

Smula ner gästen i degbunke och lös den i ½ dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smöret, saltet, sockret, ägget och rör om tills allt är blandat
Gifflar

Gifflar

Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. 24 stycken3 dl mjölk100 g smör50 g jäst (1 pkt)1 dl strösocker1 ägg½ tsk hjorthornssaltca 10 dl vetemjölFyllning100 g smör6 tsk vaniljsocker1 dl strösockerPensling och garnering1 uppvispat äggpärlsockerUgnsvärme - 225 graderSmula ner jästen i en degbunke
Bullar/vetedeg grundrecept

Bullar/vetedeg grundrecept

Olika fyllningar till bullarna finns under mina recept. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, väm till finger värme, 37 grader