1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Primörsallad. Skölj potatisen ordentligt och dela den i mindre bitar. Skölj eller skala morötterna och skär dem i sneda bitar på längden
Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet. Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet
La in min egen sill för första gången till midsommar. Eftersom jag aldrig gjort det tidigare så använde jag mig av ett färdigt recept som fått pris för att vara året sill 2013
Jag vet inte hur många gånger jag har gjort dessa chokladformar, men det är säkert 15 år sedan jag gjorde dem första gången, efter att ha hittat receptet i en av Arlas receptfoldrar som brukar finnas i mataffärn
Oh, jag säger bara. Såååååååååååååå gott. ) Min nya favvokyckling. Krispig bacon med lent kycklingkött fylld med pikant och färgglad röra gjord på parmesan, färsk basilika och vitlök
Så njut nu ordentligt mina vänner. Idag ville jag satsa på någon nyttig efterrätt. Har sett lite på internet om att göra äpplepaj innuti ett äpple, värt ett försök eller hur
Vi köpte inte bara nötfärs på Björlanda Gård utan det blev också en jättefin bit med högrev. Högrev är ju perfekt att använda till grytor även om den behöver några timmar på sig att bli mör och fin
Medelhavsmat i skogen Det blev några hekto kött kvar på benet, efter att vi ätit Lammstek. På de resterna gjorde jag en god gryta med smaker från sydligare breddgrader
Populära inlägg. Sommarlätt bakning i långpanna utan ugn - Snickerskaka. Någon mer sommarlätt bakning i långpanna , dessutom utan ugn, än Snickerskaka tror jag inte finns
Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. 24 stycken3 dl mjölk100 g smör50 g jäst (1 pkt)1 dl strösocker1 ägg½ tsk hjorthornssaltca 10 dl vetemjölFyllning100 g smör6 tsk vaniljsocker1 dl strösockerPensling och garnering1 uppvispat äggpärlsockerUgnsvärme - 225 graderSmula ner jästen i en degbunke