kakor

kakor

  • 2 Recept
Glutenfria Chokladbiskvier

Glutenfria Chokladbiskvier

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda den malda mandeln med florsockret. Vispa äggvitorna och blanda ner mandel och florsocker
Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier 200 g mald sötmandel4 st mald bittermandel3 1/4 dl florsocker 3 st äggvitor  Smörkräm3/4 dl socker3/4 dl vatten3 äggulor150 g smör1 msk kakao  Glasyr75 g mörk blockchoklad1 msk olja  Gör så härBlanda ingredienserna till bottnarnaGör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapperGrädda i 12-15 min i 175-200 graderLåt svalna Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 minVispa i äggulorna Låt svalna När lagen svalnat rör i smör och kakaoBred smörkrämen på bottnarnaLåt stelna i frysen Smält blockchokladen till glasyren i vattenbadRör ner i oljanDoppa överdelen på kakorna i chokladenLåt stelna 200 g mald sötmandel