Recept. Coquina. lör, 2013-07-27 21. 39. 75min. (1). Koka upp grädden. Ta av från värmen och smält i chokladen. Låt svalna och ställ i kylen i minst 1 timme
Chokladbiskvier 200 g mald sötmandel4 st mald bittermandel3 1/4 dl florsocker 3 st äggvitor Smörkräm3/4 dl socker3/4 dl vatten3 äggulor150 g smör1 msk kakao Glasyr75 g mörk blockchoklad1 msk olja Gör så härBlanda ingredienserna till bottnarnaGör små bollar och platta ut dem något på bakplåtspapperGrädda i 12-15 min i 175-200 graderLåt svalna Koka socker och vatten till smörkräm under omrörning till en simmig lag ca 10 minVispa i äggulorna Låt svalna När lagen svalnat rör i smör och kakaoBred smörkrämen på bottnarnaLåt stelna i frysen Smält blockchokladen till glasyren i vattenbadRör ner i oljanDoppa överdelen på kakorna i chokladenLåt stelna 200 g mald sötmandel