Låt koka i ca 1,5 timme eller tills köttet och rotsakerna är mjuka. 1 msk smör eller margarin. 1 röd paprika. 1 kalvbuljonstärning. 1 grönsaksbuljongtärning
2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. Efter 1½ timme så häller du över kalvfonden, sjud ytterligare 1 timme. Lägg i grönsakerna och koka ca 10 min. 8-10 st vitlöksklyftor. 10 st vitpepparkorn. 10 st champinjoner. 1½ timme s. 1 t
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Ät dem kalla, varma eller mitt emellan, efter ungefär 10 minuter i ugnen på 225 grader. 3 rektangulära mjuka tunnbröd (ta gärna sviktat som inte spricker när du rullar bröden)1 burk lätt crème fraiche1,5 dl riven parmesanost20 skivor strimlad prosciuotto (eller annan rökt skinka 150-200g)1-2 tsk sambal oelekBlanda alla ingredienser till en tjock röra (fast inte bröden). Ta bort folien och skiva rullarna, ca 10 st per rulle eller färre om du vill ha tjockare "stubbar". Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. 10 minuter. 1 burk lätt crème fraiche. 1,5 dl riven parmesanost. 150-200 g. 1-2 tsk sambal oelek. ca 10 minuter
Kantarell- och västerbottensnittar med mimosadrinkar på ett blött och nyregnat trädäck i sisådär 10 graders "värme" var väl inte riktigt den typ av invigning vi hade tänkt oss men det gick det också. Byt bara ut parmesanost till 150 g riven västerbottenost och skinkan till ca 400 g kantareller som du fräser i smör, kryddar med salt och peppar och sedan grovhackar innan allt blandas, breds ut på tunnbröden, rullas ihop, skivas och gräddas i ugnen. 150 g riven västerbottenost