Flygande jakop är för många en klassisk 80-talsrätt. Men som funkar bra även idag. Det är även ett recept som går att variera på många olika sätt, så här lagar jag min flygande jakop
Mina barns favoriter och det är enkelt 1 kg Kycklingfile´ 5 dl matlagningsgrädde 2 dl chilisås 1,5 dl jordnötter 3 bananer lite salt och peppar Fräs kycking blanda ner resten utom bananer
Vi gör vårt bästa om dagarna för att använda all upp ost vi fick med oss hem i helgen. Så till kvällens middag gjorde jag en brieostsås som jag serverade tillsammans med tortellini och lite kycklingfilé
Servera chili con kyklingen med ris. Chili con kyckling1 kg kyckling (t. ex. kycklingbröst)4 lökar2 vitlöksklyftor3 burkar kidneybönor (gärna i chili)2 burkar krossade tomater3 paprikor1 burk majs1 msk socker4 msk mild chilipulver 2 msk paprikapulver Salt och peppar
Ett av Leos önskemål på middag kan va kyckling i sås. Det vill säga. Grädde/creme fraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Krämiga rödbetor. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt och svartpeppar efter smak samt timjan