450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Pajdeg. Klä en osmord pajform ca 27-28 cm ,med degen och klä även över formens kant och vik över kanten. Nagga pajbotten och pensla med vispat ägg och fögrädda ca 8-10 minuter i 200 grader
Kör ihop degen i matberedaren och kyl 30 minuter. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Fräs purjolök, lök, kyckling, skinka och broccolin i smör
Blanda morötter, lök, haricots verts och bacon och sprid ut i pajskalet. Pajdeg. Sätt ugnen på 200 grader och börja med pajdegen. Nagga pajdegen i botten och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter