Paj

Paj

  • 10 Recept
Snurrad filodegspaj med fetaost

Snurrad filodegspaj med fetaost

450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Knäckig äppelkaka

Knäckig äppelkaka

Pajdeg. Kärna ur och klyfta äpplena, och lägg dem i pajskalet. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 minuter
Het Räkpaj

Het Räkpaj

Pajdeg. Fördela lök/paprika hacket i pajformen och lägg på räkor och. tills pajen fått fin färg och äggstanningen stannat
Skinkpaj

Skinkpaj

Pajdeg. Klä en osmord pajform ca 27-28 cm ,med degen och klä även över formens kant och vik över kanten. Nagga pajbotten och pensla med vispat ägg och fögrädda ca 8-10 minuter i 200 grader
Köttfärspaj med paprika och bacon

Köttfärspaj med paprika och bacon

Lägg över i det förgräddade pajskalet. Gör pajskalet enligt grundreceptet men byt ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl
Kyckling och broccolipaj

Kyckling och broccolipaj

Kör ihop degen i matberedaren och kyl 30 minuter. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Fräs purjolök, lök, kyckling, skinka och broccolin i smör
Baconpaj royal de lux

Baconpaj royal de lux

Blanda morötter, lök, haricots verts och bacon och sprid ut i pajskalet. Pajdeg. Sätt ugnen på 200 grader och börja med pajdegen. Nagga pajdegen i botten och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter