Scroll down for english. Det här med glass. Det finns liksom ingen fel tid för glass. Även fast regnet smattrar mot rutan och hösten brutalt överfallit oss så kan jag ändå känna att "japp, det är ändå tid för glass
Såg en liten jättemumsig bild på ett blåbärsmellis för skidturen i en mattidning från ICA. Gjorde min egen variant och åt den stående i mitt utekök för att fira årets första dagsmeja
1. Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med kardemumma, vatten och socker. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott
Det här är en perfekt dessert som du kan förbereda några dagar innan festen, semifreddon står i frysen och där kan den står i alla fall minst en vecka, så japp vill du slippa efterrättsstress är det här den perfekta rätten för dig
När fredagskvällen inte blev som vi hade tänkt fick lördagen bli det. Jag hade under fredagen gjort en Semifreddo och vi smakade alltså inte på den förrän igår
4-6 personer. Blanda mangotärningar med passionsfruktköttet och apelsinsaften. Den som vill ha en sötare fruktsallad kokar sockerlag som blandas i lite i taget när den svalnat