Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Förra helgen hade vi några vänner över på grillkväll. Efter all den fantastiska maten som min kära man hade fixat var det dags för min cheesecake med färska jordgubbar och hallon
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Svärmor hade bakat och bjöd på den här till efterrätt i lördags. Mmmm. Mäktig och fabulous. ca 8 port400 g digestive200 g smör600 g philadelphiaost2,5 dl kesella 10%1 dl socker1 dl majsstärkelse4 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl grädde200 g vit chokladGarnering
Efterrätter. Frozen cheesecake med jordgubbar. Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen
I höstas var Hela Sverige bakar mitt och F. s favoritprogram. Jag älskar bakning, F tycker om bakning och han gillar TV-program som är tävlingar, så det blev en bra kombo
Blanda alla ingredienser till degenmed händerna eller med en gaffeloch knåda ihop till en fast deg. Plastain degen och låt den vila i kylskåp i30 minuter
Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger. Den här pajen såg helt misslyckad ut i ugnen, degen liksom smälte ut och det såg inte klokt ut
Det är så härligt att sommaren är här och att värmen äntligen börjar komma. Denna veckan fick jag verkligen lite sommarkänsla när man kunde gå ut och köpa lunch utan jacka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin i en stor kastrull, ta av från plattan. Blanda ner ägg, strösocker, vaniljsocker, glutenfri mjölmix (ta samma mängd vetemjöl, tänk dock på att den då inte är glutenfri), kakao och salt