KALOPPS/KÖTTGRYTA

KALOPPS/KÖTTGRYTA

  • 8 Recept
Kalops – grundrecept

Kalops – grundrecept

Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Foto. Jurek Holzer. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag fick tips om av en Thailandboende bekant
Pepparrotskött

Pepparrotskött

Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora. Du kan också koka köttet i grövre bitar ex. om du kokar med ben och sedan skära köttet i mindre bitar och blanda i såsen vid servering
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Porterstek med den goda såsen

Porterstek med den goda såsen

Kylan fortsätter att hålla oss i ett fast grepp. Leif skulle egentligen jobba på annan ort den här veckan men jobbet släpper inte i väg honom längs vägarna eftersom det är kring 30 minusgrader
Klassisk Porterstek

Klassisk Porterstek

3 kilo benfri högrev eller fläsk fläskkarre. 1 liter porter. dl outspädd osötad svartvinbärssaft. 2 dl kinesisk Soja
Himmelskt god köttgryta

Himmelskt god köttgryta

Jag köpte häromdagen en stor bit märgpipa med ben ( Highland Cattle kött ) och igår så gjorde vi en köttgryta på hela stycket (ca 2,2 kg med benet)
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ser. Servera direkt ur grytan. I min värld är det bara den skånska kalopsen som tillagas med morötter - recept finns här på bloggen