Fisk/sill

Fisk/sill

  • 7 Recept
Inlagd sill

Inlagd sill

Inlagd sill är ett måste på julbordet. Utgår man från 1-2-3 lagen funkar det alltid. 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten
Gravad lax

Gravad lax

Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Det är ju såå gott och så himla enkelt. Har ni provat grava själv
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Kokospanerad spätta med sweet chili och lime

Kokospanerad spätta med sweet chili och lime

Kokospanerad fisk med sweet chili och lime (4 portioner)Ca 1 dl vetemjölCa 2 dl kokos2 ägg600 gram vit fisk, t ex spättafiléer1 tsk salt1 msk smör1 msk olivoljaCa 2 dl sweet chili1 lime i klyftorGör så här
Inlagd sill

Inlagd sill

Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Blanda ättiksprit, vatten och socker till en lag i en bunke
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Vad vore julen utan en härligt gräddig Janssons frestelse. För min del skulle jag kunna klara mig på en jansson och några burkar sill så är jag nöjd