Min egen kokbok

Min egen kokbok

  • 15 Recept
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Låt stå i press i kylskåp under minst 1 timme. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan
Potatiskaka med vitlök och persilja

Potatiskaka med vitlök och persilja

Gothia cup är i full gång och laget har gått vidare till A-slutspel. Kollade på stegmätaren och vi har gått över en mil idag mellan hallarna
Tacomarinerad fläskkarre

Tacomarinerad fläskkarre

Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen är 68°, ca 45 min. Låt köttet vila ca 10 min. Skär snitt i köttet och stick in vitlöksklyftorna
Kokos- & äpplegröt

Kokos- & äpplegröt

I vintras hade jag en period då jag var som galen i gröt. Då var det havregrynsgröt fylld med kanel och toppad med hallon som var den stora favoriten men idag komponerade jag ihop en variant som nog slår den kombinationen med hästlängder nu såhär i sommartid
Vitchokladfudge med jordgubbar

Vitchokladfudge med jordgubbar

Tänkte att det kan man nog göra en massa roligt med och det här blev min första test. 18 Dec. 06. 25. Vitchokladfudge med jordgubbar
Rödbetspaj med fetaost

Rödbetspaj med fetaost

Skär rödbetorna i mindre klyftor och lägg de i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8 minuter. Grädda i ugnen, ca 40 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8 minuter
Citronpaj med spökmaränger

Citronpaj med spökmaränger

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader. Kyl i minst 6 timmar
Västerbottenskex med dijon

Västerbottenskex med dijon

Gör en avlång rulle av degen, plasta in den och låt ligga kallt ca 30 minuter. Toppa varje kex med riven västerbottenost och baka i ugnen i ca 10 minuter