Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl
Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar
Här kommer ett supergott recept på smulpaj. Vi bakade den med hallon, men passar ju även bra med blåbär som det verkar finnas massor av ute i skogarna nu
Har regnat hela förmiddagen och även en del av eftermiddagen och vad passar inte bättre då än att passa på att baka lite, blev lite chokladbollar, havrebollar, jordgubbssylt och tekakor
Åh vad det här väcker minnen till liv. Chokladbiskvier, den goda, chokladdoppade kondisbiten. En av mina absoluta favoriter, faktum är att chokladbiskvier var det första jag bakade och visade upp här på bloggen
Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis