Köttet var otroligt mört och gott. Bryn köttet i en het panna så att det får färg. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 72 grader
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i pajform och nagga med gaffel. Grädda i ugn ca 20 min i 200 grader, skalet ska vara fint gräddat och torrt
Köttet var riktigt mört och fint. Skär köttet i småbitar. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. )Kram 600-800g älgkött. 1 köttbuljongtärning
Så himla gott med köttgryta, speciellt med älgkött. Tack vare min snälla granne som som gav mig älgköttet som jag kunde få njuta av denna goda älggrytan
Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Peta in ostblandningen i fickan på köttet. Lägg köttet i en ugnsform och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen
Tillsätt syltlöken, persilja, vitlöken, tomatpuren, chilisåsen, timjan samt salta och peppra efter smak och slå på grädde eller créme fraich men inte mer än att köttfärsen är fast, koka i hopp hela grytan
Lägg köttbiten i en gryta som tål ugn. Häll över såsen, oljan och kryddorna och gosa runt med köttet. Ta sedan ut grytan och dela köttet genom att dra i det med två gafflar