Panerad kyckling är så gott och lätt att variera. Jag har haft detta recept på bloggen förut och då var ni många som testade och älskade denna kyckling
4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar
Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår
Kyckling. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Joline och jag gjorde en galet god kycklingrätt i söndags efter allt julbak och godiskokande. Kyckling med nudlar i stark sås är bland det godaste som finns och blir så mycket smakrikare än på restaurang när man kan välja själv vad man vill ha i och inte
För att få kycklingen så safitg och smakrik som möjligt tycker jag att det bästa sättet är att lägga den i marinad (helst över natten), steka en rejäl yta, inte så den blir bränd men det ska synas lixom och sedan låta den bli klar i ugnen