Äppelpaj

Äppelpaj

  • 7 Recept
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Äppelpaj med kolasås

Äppelpaj med kolasås

8-10 bitar äppelpaj med kolasås. Pajdegen. 9 dl vetemjöl. 2 tsk ströscoker. 1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
Frasig äppelpaj

Frasig äppelpaj

Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Strö kanel och socker över
Nyttigare äppelpaj

Nyttigare äppelpaj

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna
Knäckig äppelpaj med maräng.

Knäckig äppelpaj med maräng.

Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Den här pajen var dock något utöver det vanliga
Äppelpaj med knäcksmak

Äppelpaj med knäcksmak

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd