Räkor

Räkor

  • 6 Recept
Räkbakelser med smördeg

Räkbakelser med smördeg

Skala räkorna. 500 g räkor med skal. Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper
PARADISISK RÄKRÄTT.

PARADISISK RÄKRÄTT.

Skala räkorna. Lägg i paprikan och koka ytterligare några minuter (2-3) Blanda till sist i räkor och konjak. 800 g skalade räkor. 800 g skalade räkor 200 g färska champinjoner , (eller 1 burk skivade i vatten) 200 g lök , gul eller steklök 1 röd paprika 1 grön paprika eller gul ½ dl olja 1 burk hela tomater 2 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 1½ tsk paprikapulver 1½ tsk curry salt svartpeppar ½ msk citronsaft ½ dl konjak (eller visky) 1 dl hackad persilja
Sallad med limestekta räkor

Sallad med limestekta räkor

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Låt räkorna bli varma men var försiktig med värmen så att de inte blir sega
Räkor i het sås

Räkor i het sås

Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal
Räkor i het sås

Räkor i het sås

Skala räkorna och lägg dem kallt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma, men nu får inte såsen koka mera
Chilimarinerade räkor

Chilimarinerade räkor

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Tillsätt räkorna och rör om. Fördela räkor och lite av oljan på brödskivorna