Idag vill jag gratulera min kära mormor som fyller 90-år. Ambrosiakaka är en kaka min mormor alltid bakade till kalas, så idag för att hylla henne har jag bakat denna söta kaka
Silviakaka. En riktigt klassisk mjuk kaka i lite samma stil som Sverigekakan är Silviakaka. Jag bara gissar att den fått sitt namn efter vår kära drottning, men har inget som helst belägg för det – det kan ju faktiskt vara precis vilken Silvia som helst som förlänat den här fantastiska kakan sitt namn
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Ställ upp muffinsformarna. Sätt igång ugnen på 200°C. Rör ihop det rumsvarma smöret med sockret och vaniljsockret till en jämn smet
Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak