Lägg laxen vid sidan om på fatet och dekorera med dill och citron. 300 g varmrökt lax. Knäck äggen i en skål och vispa ner crème fraiche, salt och peppar
Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Jag kan tycka att lax ibland smakar föör mycket fisk men detta var bara så gott. 4 laxfiléer. Riv av 4 bitar folie (tänk på att paketet ska gå att stänga ordentligt) och lägg en laxfilé på varje. Lägg 2 msk smör på varje laxbit, krydda med flingsalt och citronpeppar. Lägg dillkvistar så de täcker laxen, skölj citron, skär 12 skivor och lägg överst. Laxpaketen ska vara i ugnen i ca 15 minuter. 4 laxfiléer 8 msk smör
Ugnsbakade rotfrukter med feta & lax. Pressa citronsaft över laxen. 600 g laxfilé. Sänk nu temperaturen till 200 grader och ställ in en ugnsform med laxen som du saltat och pepprat. Fortsätt tillaga rotfrukterna tillsammans med laxen i ca 10-15 min till. 600 g laxfilé
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Varmrökt lax har verkligen varit sommarens nummer ett. Om man har en klotgrill med lock är det faktiskt lättare att varmröka en laxbit än att grilla den
Lax (och röror. Mosa laxen med en gaffel i en bunke tillsammans med senap, lök och crème fraiche. 2012 blev det en finfin laxröra på goda knäckesticks. 200 g varmrökt lax. 200 g varmrökt lax
Om ni inte redan har märkt det så börjar ni nog säkert märka det nu att jag är tokig i choklad. Jag älskar allt som har med choklad o göra och det mesta jag gör innehåller just det