Mat

Mat

  • 9 Recept
Cointreau på eget vis

Cointreau på eget vis

Borsta och tvätta apelsinen noga. Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock. Trä en bomullstråd typ virkgarn, genom apelsinen Häng apelsinen i burken några millimeter/1 cm ovanför spriten
Inbakad fläskfile med parmaskinka

Inbakad fläskfile med parmaskinka

Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad. 2 msk Zeta Crème av soltorkade tomater
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Stick in en stektermometer och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 55° för rött kött, 60° för rosa kött och 65° för lätt rosa kött
Pastagratäng med köttfärs/pesto

Pastagratäng med köttfärs/pesto

Några stycken körsbärstomater. Tillsätt pesto och grädde, krossade tomater rör om tills det är blandat