Bär

Bär

  • 7 Recept
Syrénsaft

Syrénsaft

Har du testat att göra syrénsaft. Om inte så kan jag varmt rekommendera det. Saften får en härligt ljusrosa färg och smakar ljuvligt
Lingonsylt – enkelt recept

Lingonsylt – enkelt recept

1 kg lingon (cirka 1,7 liter). 15 dl socker (alternativt 2 dl strösocker och 3 dl syltsocker)
Plommonsylt

Plommonsylt

Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Lättsockrad plommonsaft

Lättsockrad plommonsaft

Låt koka i cirka 10 minuter och mosa sedan bären lätt (jag använder grönsaksstöt men det funkar med stavmixer också)
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Nu är det dax att förvandla höstens plommonskörd till en ljuvlig marmelad. Fantastiskt till morgonmackan eller till ostbrickan
Rönnbärssylt

Rönnbärssylt

Faktiskt första gången vi provar att göra något av dessa superbär. Rönnbärssylt med morot och äpple. Plocka rönnbären frostbitna eller frys in dem några timmar eller över natten, så får de en sötare smak

Rönnbär och gelé

Har flera vackra rönnbärsträd i min närhet och tänkte att i år skulle jag prova att göra rönnbärsgelé