Monas bröd

Monas bröd

  • 5 Recept
Morotsbullar

Morotsbullar

Ugn. 250°. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, kesella, salt och morötter. Arbeta in 4 sädesslag och det mesta av vetemjölet
Sommarlimpa

Sommarlimpa

Flytta över till en brödform. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 35 grader. Lös upp jästen tillsammans med sockerbitarna i lite av vattnet
Snabbakat krossbröd

Snabbakat krossbröd

Den här snabbakade limpan innehåller, som namnet avslöjar, massor med vetekross och rågkross, vilket ger brödet ett härligt tuggmotstånd
Skånska råglimpor

Skånska råglimpor

Detta gör att brödet blir extra saftigt. Jag gillar verkligen den här typen av grova limpor, men det är inget snabbakat bröd direkt utan det tar ganska lång tid