Lägg pirogerna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar, forma till rullar och skär varje rulle i 12 bitar. Låt dem vila på galler under bakduk cirka 15 minuter
Jag får väl hoppas på bättre lycka nästa gång och baka en ny kaka att ta med till arbetskamraterna. Receptet på kakan kommer från Anna Bergenströms bok 'Annas kakor'
Här kommer receptet på supergoda vaniljrutor. Recept från Hemmets. De bakas i långpanna och det blir en del rutor (ca 40 st), men de har ändå bra åtgång för de är så goda. Botten500 g smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver. Tryck ut hälften av degen i en långpanna (ca 30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. 1 msk bakpulver
Jag lät degen jäsa till dubbel storlekSen bakade jag ut degen och rullade bollar som jag la i bullformar, gjorde en grop i varje och spritsade i vaniljkrämen
Smöra två runda formar och klipp till ett bakplåtspapper lika stort som botten och lägg i. Balnda vinägern och bakpulvret för sig, låt det fräsa och blanda sen snabbt ner det i smeten
Jag har bakat dessa bullar en miljard gånger och nu väljer jag att lägga ut receptet här för varje gång jag bjuder på dessa så får jag oxå en miljard frågor om att få receptet