Vetedeg som passar bra till semlorRaskdeg100g jäst (2pkt)250 g mjölk, 3% (ca 2 dl)50 g strösocker (ca 3 msk)350 g Vetemjöl Special (ca 6 dl)Bortgörning250g mjölk, 3% (ca 2 dl)150 g strösocker (ca 1 dl+7 msk)10 g salt(ca2 tsk)200 g smör, skuret i bitar10 g salt (ca 2 tsk)20 g grovmalen kardemumma500 g Vetemjö Special (ca 8 dl)50 g ägg (ca 1 st)Gör först en raskdeg som gör att jästen växer sig starkare och degen blir lättare och luftigigare
Nu är våren här. Med våren kommer också rabarber, en av våra finaste primörer. Här tillsammans med en krämig och len Crème Brûlée samt knapriga kardemummabiscotti
Nu har jag testat den färdigköpta burken med vete surdeg i. Vad vi säger. + Tja, det är smidigt att köpa en burk surdeg för 17,50 kr och slippa mata en surdeg i flera veckor