Gott nyttigt och glutenfritt fröknäcke. Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Rawfoodbollar, proteinbollar, nötbollar…. listan kan göras lång av dessa omåttligt populära godsaker. Dessa godbitar innehåller dock oftast nötter och därmed inte lämplig för alla att förtära
Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Som ni kan se på bilden blev det dock mer ”kikärtsbollar”, men det låter inte lika aptitretande tycker jag
Det är sällan jag bakar nu för tiden. Det blir lite då och då men tyvärr för sällan om ni frågar mig. Med tanke på att vissa i familjen inte gillar att äta fika för ofta får jag hejda mitt bakande och när vi väl fikar tillsammans blir det istället att vi köper något gott
Hejsan. Jag har ju redan gjort ett protein-rågbröd som är riktigt gott, receptet hittar ni HÄR. Det receptet är ju gjort på rågflingor men så bytte jag ut det mot havregryn och så vips hade jag ett supergott och fluffigt/saftigt havrebröd
Catarinas frallor ser dock godare ut än mina vilket kan bero på att jag skippade kokosnötsmjölet eller så beror det på att jag hade mer zucchini i mina då receptet säger 1 1/2 dl finriven vilket kan vara lite svårt att mäta
Båda varianterna blev supergoda (enligt mig, de på picnicen och mina föräldrar som fick smaka). . Idag har jag varit på en trevlig picnic som en kompis anordnade med en massa roliga människor i ett somrigt Stockholm
Jag brukar alltid förvara mina energibollar i frysen och tar fram som fika någon gång ibland. Det här receptet var ursprungligen gjort för energibars, men bollar tilltalar mig mer