Dessert I Glas

Dessert I Glas

  • 3 Recept
Chokladmousse med daim

Chokladmousse med daim

Mörk chokladmousse300 g vispgrädde [3 dl] 150 g mörk choklad 70 % 80 g äggula [4 st] 30 g strösocker [2 msk] 15 g vatten [1 msk]. Garnering200 g vispgrädde 1 Daim (dubbelförpackning) kakao, att sikta över
Chokladmousse med brownie och kolasås

Chokladmousse med brownie och kolasås

Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]. Brownie75 g smör, rumstempererat 150 g strösocker [1,75 dl] 60 g vetemjöl [1 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g kakao [0,5 dl] 35 g kvarg [0,33 dl] 55 g ägg [1 st] smör, till formen. Garnering100 g cashewnötter osaltade