Bröd

Bröd

  • 7 Recept
Vridna bröd med rostad havre

Vridna bröd med rostad havre

Forma försiktigt delarna till tre långsmala vridna bröd. (Detta görs för att få en hårdare skorpa) Sänk sedan värmen till 220°C när bröden är i ugnen. Baka i ca 25-30 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 98 grader
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Ja sambon och stora sonen blir glad över att få lite nybakade tekakor, själv föredrar jag ju de riktigt grova bröden
Bröd med havre & äppelmos

Bröd med havre & äppelmos

Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)
Ciabatta på surdeg

Ciabatta på surdeg

Min lilla vetesurdeg mår så bra och ger oss så mycket gott bröd. Jag valde att baka ut lite större bröd istället för portionsbitar för att servera det till middagen
Hembakad ciabatta classico.

Hembakad ciabatta classico.

Nej, inga sötsaker på repertoaren denna helg däremot triss i bröd/salta tilltugg. Man känner sig aldrig så rik som när doften av nybakat bröd fyller ens hem
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter