Efterrätter bla pajer

Efterrätter bla pajer

  • 7 Recept
Mockarutor (Kärleksmums)

Mockarutor (Kärleksmums)

Blanda vetemjöl,kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Smält matfettet till glasyren och blanda med övriga ingredienser
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Lägg hallonsylten över chokladblandningen. Häll chokladblandningen i 4 snygga glas
Körsbärscurd

Körsbärscurd

Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs. Passera bären genom en sil
Bettans Rabarberpaj

Bettans Rabarberpaj

Blanda smör, mjöl och strösocker till en smuldeg4. Gjorde pajen till Midsommar och den blev fantastiskt god och smälte i munnen
Knäckig hallonpaj med vaniljsås

Knäckig hallonpaj med vaniljsås

Blanda ihop smeten genom att smälta smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop till en smet
Knäckig rabarber- och hallonpaj

Knäckig rabarber- och hallonpaj

Jag dubblade receptet och tillsatte färska hallon. Man brukar läsa att man ska sockra rabarberna i pajer men här tycker jag inte att det behövs då täcket är sött så det räcker
Knäckig körsbärspaj

Knäckig körsbärspaj

Blir blandningen för ”blöt”, ha då i mer havregryn. Bred blandningen över bären och grädda i 175C i ca 25 min