En ljuvlig gräddglass med smak av jul med knapriga pistagenötter. Lika färgsprakande som god. Går smidigast att göra i glassmaskin men i brist på sådan går det bra att ställa in den i frysen och röra runt då och då tills önskvärd konsistens
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Igår bakade jag Mandelskorpor med saffran. Jag började faktiskt redan dagen innan med att smälta smöret och sedan hällde jag i saffran och lät den dra i smöret över natten, det ska bli mer smak av den på det sättet har jag hört
2015-09-04 @ 15. 30 /. Bröd, bullar & kakor /. Paj /. Persikopaj. I veckan som gick har jag knappt lagat mat men en paj fick jag till när det vankades besök
Godkväll alla. Hoppas er dag har varit bra. Jag tog en tur till stan med en förhoppning om att förnya garderoben lite, men tyvärr gick det sisådär med shoppingen och det blev inte mer än örhängen och nagellack
Hacka ihop smör, florsocker, vaniljsocker, bakpulver, mjöl och äggula till en smulig deg. Arbeta ihop den till en deg och låt den vila i kyl i 30 minuter
Idag har vi gjort något vi ytterst sällan gör - vi packade in oss i bilen för att storhandla. Coop Sisjön känns som ett helt universum för mig som vanligtvis handlar på pyttelilla Coop Avenyn som ligger ett stenkast från där vi bor
I takt med att dagarna blir mörkare och kortare så blir också fikorna fler. Advent och lucia avlöser varandra på kontor och i kök över hela landet så det gäller att variera pepparkakorna och clementinerna