Jag gillar ju inte att slänga mat så pastan som blivit över blandar jag ihop med vad som finns i kylen, kan även det vara rester som korv, köttfärs eller skinka
Skölj purjolöken och skär den i strimlor. Hacka löken fint och tärna falukorven. Fräs purjolöken, löken och falukorven i en rymlig kastrull ett par minuter
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
vi har ju provat en hel del ny mat. Färsen kryddas med olika kryddor, fetaost, soltorkade tomater mm och i vår iver att hitta nya smaker glömmer man det enkla klassiska
Mittimaten med Jojje ca. 1 kilo blandfärs1,5 gul lök2 ägg1 dl ströbröd1,5 dl mjölk/matlagningsgrädde (farmor använde nog kaffegrädde)1 tsk saltvitpepparsmör att steka iSätt ugnen på 200 grader. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken