Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Kinesisk kycklinggryta, 4 portioner(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)1 lök, skalad och hackad1 vtlöksklyfta, finhackad1 morot, skalad och strimlad1 röd paprika, urkärnad och strimlad375 g kycklingfilé, strimladmajsolja till stekning3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)2 msk soja2 msk rödvinsvinäger2 msk mörk sirap1 liten burk skivad ananas, ca 230 gmaizenamjölBryn kycklingen i olja nån min