Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
I topp för mig ligger "kladdkaka med glasyr", följt av "bröd utan jäst". Uppenbarligen finns det ett behov av snabba bröd - och därför kommer här ett till
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
1 dl brödsirap. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Sätt ugnen på 200 grader. Smält 50 gram smör. Blanda ihop torrvarorna. Fördela i Kesella. Blanda i ett ägg. Blanda i det smälta smöret och en skvätt grädde
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Fick detta receptet av min arbetskamrat som klippt ur det från en tidning, jag är ganska ny inom LCHF och som alla andra saknar jag brödet, har provat göra en del bröd men dessa frallor är helt fantastiska
Överblivit bröd förvaras med fördel i frysen. Smeta ut på bakplåt med bakpapper, ca 16 x 23 cm Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter Överblivit bröd förvaras med fördel i frysen