Musslor

Musslor

  • 2 Recept
Clam chowder på svenskt vis

Clam chowder på svenskt vis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 2 msk matolja , neutral, raps- eller solrosolja 1 st vitlöksklyfta(or) 1 kg blåmusslor , tvättade 3 dl vitt vin 1 dl vatten 3 dl grädde 0,5 st röd paprika 8 st cocktailtomat(er) 50 gram sockerärtor 150 gram räkor , skalade 100 gram kallrökt lax 0,5 dl färsk gräslök , hackad 3 st salladslök(ar) , hackade 1 knippa(en) dill , till garnering Köp receptet
Vitvinskokta blåmusslor

Vitvinskokta blåmusslor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 40 st blåmusslor 3 st Schalottenlök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 msk smör 4 dl vin , vitt 2 dl grädde 2 msk persilja , finhackad Köp receptet