Skala äpplet och löken och skär dem i små tärningar. Hetta upp oljan i en panna och fräs det tillsammans med köttet, curry, kanel, kardemumma och ananas tills allt har fått lite färg
Mixa i matberedaren. Häll sedan över i grytan, i med buljongtärningen och hackad tomat. Chili, vitlök, lök, ingefära, mortlad kardemumma, samt lika delar koriander, spiskummin och curry, cirka 2 matskedar. 2 tomater
Några matskedar smör. Lite matolja. Bryn grytbitarna i den brutalt varma stekpannan, tillsammans med lite smör och lite matolja, salta och peppra lite grann, ta inte för mycket kött på en gång, då risken är stor att köttet börjar koka istället för att brynas
Blanda Milda Mat Extra, mjölk, curry, mango chutney och den pressade vitlöksklyftan. 1 msk matfett. 2,5 dl Milda Mat Extra 4%(eller 3 dl vanlig matlagningsgrädde). Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt. 1 msk matfett. 2,5 dl Milda Mat Extra 4%(eller 3 dl vanlig matlagningsgrädde)