Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den
Gjorde den givetvis glutenfri. Jag sparade receptet redan förra året men hade faktiskt glömt bort den men blev påmind när jag såg att många hyllade den himmelska jordgubbstårta från Fridas bakblogg även i år
Kommentera. Glutenfri morotskaka med en limefrosting. 1kommentarer. 3 dl glutenfri mix. Jag blandar samman alla ingredienser och häller i en ströad form och gräddar i 30-45 min beroende på storleken på formen på 175 grader. 1 kommentarer. Kommentar 23 Ma. 3 dl glutenfri mix
Semmelmuffins är ett snabbare och enklare alternativ till den traditionella semlan och det smakar nästan precis som vanliga semlor, kanske till och med lite godare
150gr smör50gr jäst2msk fiberhusk5dl mjölk1dl ljus sirap1½dl kesella½tsk salt1dl strösocker2 paket sempers glutenfria mjölmix 500gr styckFyllning. Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Jag utgick ifrån det klassiska receptet från Sju sorters kakor, men hade inget vanligt socker hemma och så tog jag extra mycket kakao för att det skulle bli chokladigt, plus lite extra bakpulver