Min kokbok

Min kokbok

  • 11 Recept
Körsbärspaj med vaniljtäcke

Körsbärspaj med vaniljtäcke

Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ den i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter och låt det svalna något. Grädda pajen 25 minuter
Körsbärspaj med vit choklad

Körsbärspaj med vit choklad

Svep in i plastfolie och låt vila i 30 minuter. Förgrädda i 200°C i ca 15 minuter. Grädda i ugnen i ca 45 minuter tills chokladkrämen har stelnat
Knäckig körsbärspaj

Knäckig körsbärspaj

Bred blandningen över bären och grädda i 175C i ca 25 min. Jättegod paj. Mums. Smeten kommer att användas fler gånger till andra bär och frukter
Körsbärsmarmelad med smak av vanilj!

Körsbärsmarmelad med smak av vanilj!

Det finns fortfarande massor av körsbär i mina svärföräldrars trädgård och jag som älskar körsbär kunde inte låta bli att plocka lite till
Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

Blanda körsbär och socker (bären kan skäras i mindre bitar innan om så önskas) i en kastrull och låt koka i 12-15 minuter
Sockerkaka med lakrits, gott!

Sockerkaka med lakrits, gott!

Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 175 grader. Då fortsätter lakritsbaket. Gjorde en favorit i repris med drömtårtan med lakritskräm
Gös med bacon & parmesancrème

Gös med bacon & parmesancrème

Det var enkelt att göra maten och fisken tog bara några minuter i stekpannan och så var det klart. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida
Ugnsbakad gös

Ugnsbakad gös

Baka fisken i ugnen på 180 grader ca 30 minuter, eller tills den släpper från benet. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv
Vitkålssallad med varm dressing

Vitkålssallad med varm dressing

Koka ihop citron, vatten, rapsolja och salt till en lag under några minuter, slå den sedan över kålen och ställ svalt så den kallnar 3
Chokladgâteau igen

Chokladgâteau igen

- Grädda i mitten av ugnen 8-10 min tills smeten stannat. Lägg över en biskvibotten ochställ in i frysen minst 1 timme och gärna längre. Har de stått längre än 1 timme i frysen bör detempereras minst 30 min i rumstemperatur. 30 min i rumstemperatur
Misslyckad Creme caramel

Misslyckad Creme caramel

Segersmilet började komma fram på mina läppar. Med en tom stirrande blick tittade jag på mina ugnsformar - när jag äntligen lyckas få till karamellen så ska det sluta så här