Ja detta brödet blev en favorit. Grötbrödet limpor. Lägg dem med skarven neråt i brödformar. Sätt in bröden i mitten av ugnen och lägg några isbitar (eller kasta en kopp kallt vatten) på botten i ugnen
Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. 25 g jäst3 dl vatten1 msk socker1 msk rapsolja1 tsk salt5 ½ dl vetemjöl (blev nästan total 9-10dl)1 ägg till penslingsesamfrön till garneringRör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt
)) Googlade på "världens bästabröd" och hitta ett recept där skribenten kallat receptet "urgoda tekakor" och de lät ju helt klart intressant och jag ville såklart prova dom
För en morgontrött sak som mig lämpar det sig bästa att göra på en helg. Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen
Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar. Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det