Lenas bästa bröd

Lenas bästa bröd

  • 14 Recept
Frukostbröd med havre

Frukostbröd med havre

Ja detta brödet blev en favorit. Grötbrödet  limpor. Lägg dem med skarven neråt i brödformar. Sätt in bröden i mitten av ugnen och lägg några isbitar (eller kasta en kopp kallt vatten) på botten i ugnen
Läckra frukostbröd

Läckra frukostbröd

Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg
rostbröd

rostbröd

Det här måste vara det enklaste receptet på ett gott rostbröd. Då blir brödet mer som en vanlig formfranska
Rostbröd

Rostbröd

Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. 25 g jäst3 dl vatten1 msk socker1 msk rapsolja1 tsk salt5 ½ dl vetemjöl (blev nästan total 9-10dl)1 ägg till penslingsesamfrön till garneringRör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt
Gott rostbröd LCHF

Gott rostbröd LCHF

Godaste lchfbrödet. I lördags gjorde jag detta bröd och det är SÅ gott. Täck brödet med folie efter halva tiden
Urgoda tekakor

Urgoda tekakor

)) Googlade på "världens bästabröd" och hitta ett recept där skribenten kallat receptet "urgoda tekakor" och de lät ju helt klart intressant och jag ville såklart prova dom
Kalljäst matbröd

Kalljäst matbröd

För en morgontrött sak som mig lämpar det sig bästa att göra på en helg. Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar. Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Rosenbröd

Rosenbröd

Till dagens potatis-och purjolökssoppa hade jag bakat rosenbröd. Klipp ett kryss på toppen av varje bröd
Frukoststund

Frukoststund

Att känna på degen med fingrarna och arbeta den manuellt är det bästa sättet enligt mig att få bra konsistens och slutresultat på brödet
Sega havrerutor

Sega havrerutor

Sätt ugnen på 175º. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en stor gryta och ta av grytan från värmen
Havrerutor i långpanna

Havrerutor i långpanna

Skär rutor med en degskrapa och nagga degen med en brödnagg eller gaffel. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills brödet fått fin färg