Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Blanda mjöl och bakpulver. 2 tsk bakpulver. Gårdagens fika bestod av äppelmuffins. Snabba, enkla, utan crunch eller crumbel, inte heller behöver äppelbitarna förstekas, utan man vispar helt enkelt ihop en smet som man häller i muffinsformar och sedan sticker ner äppelbitarna i
Recept för ca 35 st kakor175 g smör2 dl farinsocker2/4 strösocker1 ägg1 äggula5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 dl mini-smarties alt annan chokladgodisHow to. Sätt ugnen på 175C och klä en plåt med bakplåtspapper
Kavla ut den ena på ordentligt mjölat bakbord till en stor platta. Lägg på plåt, täck med bakduk. Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. 800 g mjöl (ca 1,4 l ) varav cirka 1/2 dl till utbaket
Smörj en brödform med lite rapsolja och lägg ner degen där. Låt sedan kallna under bakduk. Kryddningen av brödet går att variera i all oändlighet - bara fantasin sätter gränser
Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål. Placera en dumlekola i mitten och nyp ihop kanterna och rulla till en boll och lägg dom på en plåt med bakpapper på
Bakade lite mumsigt goda Chocolate Chip Cookies med Nonstop idag, egentligen ville jag haft mini Smarties i men det fanns inte några i affären, ja riktigt goda blev de iallafall och jag testade ett nytt recept på cookies idag från boken Sommarens Söta