frukt och bär

frukt och bär

  • 34 Recept
Rabarbersylt

Rabarbersylt

Lägg i kastrull tillsammans med syltsockret och den urskrapade vaniljstången. Rör om och vrid ner värmen
Rabarberchutney

Rabarberchutney

TipsEtt grundrecept som du kan bygga på genom att tillsätta russin eller torkad frukt, nötter eller kanel
Rabarberkola

Rabarberkola

Låt svalna och häll på burkar. Förvara i kyl och värm gärna vid serveringen. 1. Koka samtliga ingredienser 15 minuter tills det tjocknat
Kryddig äpplegelé

Kryddig äpplegelé

Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder
Chilisås

Chilisås

Skölj och dela tomaterna. Skölj och kärna ur paprikan. Skala och dela lökarna. Lägg över i en gryta och tillsätt vinäger, socker, salt och peppar
Hemlagad nyponsoppa

Hemlagad nyponsoppa

Ta bort skaft och blomfäste från nyponen. Skölj dem noga och lägg i en kastrull med vatten som täcker nyponen
Underbar rabarbersaft

Underbar rabarbersaft

Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse. Riktigt frisk och läskande, så igår bestämde jag mig för att göra egen saft

Squashkaka

Riv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund. Vispa smör och socker 2 minuter, tillsätt äggen ett i taget
Squashkaka med apelsinglasyr

Squashkaka med apelsinglasyr

Smakrik kaka som är himmelsk god tack vare alla kryddor, choklad och valnötter. Strimla gärna lite choklad och apelsinskal på glasyren före servering
Rostad tomatsoppa

Rostad tomatsoppa

Naturen har ändrat färg från grön till gult och rött, dagarna blir också kortare och luften är kyligare
Paradisäppelgelé

Paradisäppelgelé

Häll fruktmassan i en silduk över en skål och låt den självrinna i några timmar eller över natten. Flytta över massan till silduken och låt den självrinna i ytterligare några timmar
Kryddig tomatmarmelad

Kryddig tomatmarmelad

saft och skal av ½ citron. Skålla tomaterna och skär dem i tärningar. Skölj, kärna ur och strimla chilin
Tomatmarmelad med vanilj och lime

Tomatmarmelad med vanilj och lime

För länge sedan köpte jag en burk med tomatmarmelad på en julmarknad och sen dess har jag tänkt att jag ska göra min egen tomatmarmelad
Sommarens goda Tomatmarmelad

Sommarens goda Tomatmarmelad

Prova - så enkelt att laga och så oändligt gott. och. 5 kg syltsockerskal av 2 citronerskal av 1 apelsinpressad saft av 1 apelsin och en citronPassera tomaterna i matberedare eller mixer eller med mixerstav. 1 apelsin och
Pettsons vinbärskaka

Pettsons vinbärskaka

Ursprunget till den här somriga kakan kommer från en gammal pyssel/aktivitetsbok med Pettson och Findus som huvudpersoner, därav namnet
Sylt på krusbär och rabarber

Sylt på krusbär och rabarber

När vi kom hem från semestern för två veckor sedan åkte vi som vi skrev om i förra inlägget raka vägen till Floras mammas kolonilott för att skörda frukten (eller snarare grönsakerna) av vårt tidigare arbete
Rabarberkaka med mandelmassa

Rabarberkaka med mandelmassa

Jag fortsätter att testa rabarberrecept och i dag blev det en rabarberkaka med mandelmassa. Riktigt, riktigt god blev den och jag åt just upp resterna till kvällsmat
Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Vet att många tycker att man har en störning om man gör det, och det kanske man har. Tycker i alla fall att det är lätt att hitta i kryddhyllan om burkarna är sorterat, och kan bli lite irriterad om någon annan varit i köket och ställt burkarna fel