Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder
Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse. Riktigt frisk och läskande, så igår bestämde jag mig för att göra egen saft
Häll fruktmassan i en silduk över en skål och låt den självrinna i några timmar eller över natten. Flytta över massan till silduken och låt den självrinna i ytterligare några timmar
Prova - så enkelt att laga och så oändligt gott. och. 5 kg syltsockerskal av 2 citronerskal av 1 apelsinpressad saft av 1 apelsin och en citronPassera tomaterna i matberedare eller mixer eller med mixerstav. 1 apelsin och
När vi kom hem från semestern för två veckor sedan åkte vi som vi skrev om i förra inlägget raka vägen till Floras mammas kolonilott för att skörda frukten (eller snarare grönsakerna) av vårt tidigare arbete
Jag fortsätter att testa rabarberrecept och i dag blev det en rabarberkaka med mandelmassa. Riktigt, riktigt god blev den och jag åt just upp resterna till kvällsmat
Vet att många tycker att man har en störning om man gör det, och det kanske man har. Tycker i alla fall att det är lätt att hitta i kryddhyllan om burkarna är sorterat, och kan bli lite irriterad om någon annan varit i köket och ställt burkarna fel