Fisk/skaldjur

Fisk/skaldjur

Brantevikssill

Brantevikssill

Ingredienser Ingredienser 1 kg sillfiléer 0,75 dl salt 1,25 dl ättikssprit , 12% 7 dl vatten Kryddning 5 dl strösocker 1 dl salt 40 st vitpepparkorn , krossade 40 st kryddpepparkorn , krossade 1 msk citronpeppar 2 knippa(en) dill , hackade 2 st lagerblad 1 dl ättiksprit , 12 % 2 st gula lökar , grovt hackade 2 st röda lökar , grovt hackade Köp receptet
Skånsk senapssill

Skånsk senapssill

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Ta av från värmen och låt kallna
Crêpesknyten med skaldjur

Crêpesknyten med skaldjur

Vispa ihop ägg, salt, mjöl häftena av mjölken till en klumpfri smet. Smält 2 msk smör i en panna. Tillsätt smöret och resten av mjölken till smeten