Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Till dessa spjäll behöver du. ungefär 1,5 kilo revben1 flaska porter eller annan mörk öl (ca. 3 dl)3/4 dl japansk soya1 1/2 dl ljus sirap1/2 tsk chiliflakes1 dl äppeljuice-koncentrat1 gul lök i klyftorsalt & pepparVärm upp ugnen till 175 graderKoka ihop öl, soya, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lök och lite peppar
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust