Passade på att baka en sats havrerutor i långpanna som vi ska avnjuta nu ikväll. Det här är ett riktigt saftigt och gott bröd som är jätte enkelt och går snabbt att baka
Dela degen i två delar som rullas ut till längder lika långa som plåten (som täckts med bakplåtspapper), platta till rullarna ordentligt och ställ in i 175 graders ugn, ca 20-23 minuter eller tills längderna börjar få lite färg längst kanterna
Jag delade upp den på två omgångar för att inte sabba maskinen. Hälften av mördegen ska tryckas ut i en smord långpanna (ca 30x40 cm) - fast jag tog nästan 2/3 av degen som jag tryckte uti långpannan och sparade 1/3 att "strössla över". 1/3 att "strössla över"
Det är bannemig den perfekta lördagslunchen att fixa till hemma. Man kan göra det superlätt för sig och köpta färdiga Wonton-plattor, då går det supersnabbt att få klart maten