För ett tag sedan fick jag en förfråga från Göteborgs Kex om jag ville vara med i deras utmaning Bageriets Bästa Bake Off Challenge, tyckte det lät som en kul grej och tackade därför ja
Om ni får fikagäster till helgenmåste ni bjuda på de här havrekakorna enligt mina killar. Havrekakor med choklad Ingredienser200 g rumsvarmt smör2 1/2 dl socker2 1/2 dl mjöl4 1/2 dl havregryn (jag tar fullkorn)1 1/2 tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker100 g grovt hackad mörk chokladSå här gjorde jagRör ihop smör och sockerBlanda i resten av ingredienserna och rör ihopRulla till bollar (jag gör mina ganska stora)Lägg bollarna glest på bakplåtstäckta plåtar
Spröda och lite knäckiga havrekakorIngredienser till en plåt med kakor. 100 gr mjölkfritt smör2 dl glutenfria havregrynDrygt 1 dl glutenfritt mjöl0,75 dl farinsocker1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kanelen liten nypa saltSmält smöret och häll över de torra ingredienserna