Lena Hellner 1

Lena Hellner 1

  • 5 Recept
Cognacsgratinerad hummer med Mornaysås

Cognacsgratinerad hummer med Mornaysås

Cognacsgratinerad hummer med Mornaysås, 4 pers2 kokta humrar á 400-500 g100g färska champinjoner2 msk cognac½-1 dl riven schweizerost, typ EmmenthalerMornaysås. 1+1 msk smör1 msk mjöl3 dl grädde2 äggulor½ dl riven schweizerost½ krm vitpeppar½ tsk salt1. Fräs 1 msk smör med 1 msk mjöl utan att den får färg. Tag kastrullen av värmen och vispa i 2 äggulor, ost och 1 msk smör. Gratinera hummerhalvorna i 275 grader i 8-10 min tills de fått vacker färg. 1 skalhalva/ pers. 100g färska champinjoner. ½-1 dl riven schweizerost. 1 msk smör. 1 msk mjöl
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

2 kokta humrar2 schalottenlökar1vitlöksklyfta100 g färska champinjoner2 tomater, skalade och urkärnade1 msk smör1 dl vitt vin1 tsk dijonsenap1 msk vetemjöl2 dl vispgrädde½ tsk salt½ krm cayennepeppar2 msk finhackad persilja1 dl nyriven parmesanostGör så här. 1 vitlöksklyfta. 100 g färska champinjoner

Oxfilé med couscous och chokladsås

Om man föredrar ett mindre blodigt kött kan man eftersteka i ugn på 130 grader. Låt koka ner tills ca 1,5 dl återstår, bryt i chokladen och klicka i resten av smöret. 1. 1. 1 dl. 150 g. 150 g. 1. 1 tsk. 1 msk
Kycklingfilé i chokladsås.

Kycklingfilé i chokladsås.

1 dl finhackad morot. 1 dl vatten. 1 tsk maizena majsstärkelse. 1 dl färska eller frysta svarta vinbär. Tag bort senorna och platta ut kycklingfiléerna något