Cognacsgratinerad hummer med Mornaysås, 4 pers2 kokta humrar á 400-500 g100g färska champinjoner2 msk cognac½-1 dl riven schweizerost, typ EmmenthalerMornaysås. 1+1 msk smör1 msk mjöl3 dl grädde2 äggulor½ dl riven schweizerost½ krm vitpeppar½ tsk salt1. Fräs 1 msk smör med 1 msk mjöl utan att den får färg. Tag kastrullen av värmen och vispa i 2 äggulor, ost och 1 msk smör. Gratinera hummerhalvorna i 275 grader i 8-10 min tills de fått vacker färg. 1 skalhalva/ pers. 100g färska champinjoner. ½-1 dl riven schweizerost. 1 msk smör. 1 msk mjöl
Om man föredrar ett mindre blodigt kött kan man eftersteka i ugn på 130 grader. Låt koka ner tills ca 1,5 dl återstår, bryt i chokladen och klicka i resten av smöret. 1. 1. 1 dl. 150 g. 150 g. 1. 1 tsk. 1 msk
1 dl finhackad morot. 1 dl vatten. 1 tsk maizena majsstärkelse. 1 dl färska eller frysta svarta vinbär. Tag bort senorna och platta ut kycklingfiléerna något