En stycken efterrättspaj har vi lovat i tidigare inlägg att vi ska tipsa er om, pajen som vi bjöd våra kompisar på härom helgen när vi hade en lite höstig kväll här hemma
En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Idag har jag bakat mina polkakakor, fast med dajm istället. Mums. 200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou Dajm (inte vanlig dajm, utan chokladkakan med dajm
Hittade detta grymma recept på nyttiga kakor hos som jag tänkte testa imorgon. Blev lite kär i hennes blogg och alla recept, så måste passa på att tipsa om den
Fjärde gången gillt. Idag lyckades jag äntligen fota min Pavlova, denna ljuva sommardessert. Min syster och hennes familj är för tillfället här från Oslo, så de fick provsmaka delikatessen
Min andra födelsedagstårta blev en marängtårta med lemoncurdfyllning, hallon, kiwi och banan. Jag tycker att det är svårt med maräng ibland för oftast så blir den vit och sådär frasig utanpå och seg inuti som man vill ha den men trots att jag använder samma recept och gör på samma vis får den ibland lite färg, blir ljust brun och mest seg och mjuk
"Dagen-efter-pavlova" som förvarats i kylskåp, . därav "dropparna" som bildats på marängen. Pavlova är en riktig k l a s s i k e r som är en riktig smart tårta att bjuda på om man skall bjuda många + om man har ont om tid eller helt enkelt inte vill stå en evighet och baka
Minipavlova med smak av vanilj, toppad med lemon curd och vaniljgrädde. Tårtor är härligt, men ibland vill man ha något festligt som är lite enklare och snabbare att fixa
Dessa kakor är starkt förknippade med min barndom och speciellt min mormor. Hon bakade dem väldigt ofta och de blir aldrig så goda som när hon bakade dem, trots att det är samma recept som används