Lamm och vilt

  • 1 Recept
Mina favoriter

Lammbiffar med dragonsmör

Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och en klick dragonsmör. Lägg 25 g smör , 1 tsk dragon, 1 tsk olivolja, 1 liten pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen. Skrubba och skär 300 g potatis och ca 700 g sötpotatis i 2 cm breda klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Skala och skär 1 kålrabbi i tunna strimlor. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Blanda 2 msk ströbröd, ¾ dl vatten, 1 pressad vitlöksklyfta, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Tillsätt 1 ägg, 500 g lammfärsoch blanda ihop smeten. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida. 500 g lammfärs