Bröd

Bröd

Vörtbröd med nötter och fikon

Vörtbröd med nötter och fikon

Det här brödet är min absoluta favorit. brödet till Linda och Martin på påskbuffé, som jag även hade ett par
Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
Märtas kavring

Märtas kavring

Det verkar faktiskt nästan som om man kan kalla vilket bröd som helst för kavring. Brödet blir extra saftigt och gott av att det grova rågmjölet skållas
Kavring

Kavring

Det här är ett jättegott, saftigt och tåligt bröd. Ett av familjens favoritbröd. Under de två långa jästiderna och när bröden gräddas brukar jag baka något annat
Kavring

Kavring

Forma till avlånga bröd och lägg ner i två smörade, rektangulära brödformar. Alternativet till långpanna i botten av ugnen är att spruta in rikligt med vatten med en blomspruta när man sätter in bröden