Lax sallad. Jag har ju lite halv semester denna veckan också, jobbar lite och ledig resten. Idag arbetade jag på förmiddagen och sedan gjorde jag andra grejer, Tage ska åka med husse till Norge i några dagar och var tvungen att göra ett besök hos veterinären och avmaskas och fylla i passet
Tomtefudge. 10-12 skumtomtar. 2 dl socker. 1 dl grädde. 50g smör. 150g vitchoklad. Klipp sönder skumtomtarna och lägg i en kastrull med de övriga ingredienserna utom chokladen
1. Koka bulgur och kidneybönor enligt anvisningarna på förpackningen. Skär paprika och lök i bitar. Blanda bulgur med grönsaker, persilja, citronsaft och olivolja
Jag har alltid gillat asiatiska smaker, lite salt, lite sött och lite surt i en perfekt balans. Den hör rätten hittade jag i Hugh Fearnley-Whittingstalls Three little things och hittade upp den lite genom att addera chili samt förmarinera fisken i lime
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Tar lite tid att rimma själv, men egentligen är det ju inte svårt, så man kan ju lika gärna göra det själv
1. Ringla smör i botten av en ugnsfast form. Lägg ut laxfiléerna och krydda. Finhacka rucolan. Smula över fetaost och strössla över den hackade rucolan