Glutenfri Budapest

Glutenfri Budapest

  • 1 Recept
BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

I dag så skulle jag bjuda min bror och hansfamilj på fika, och eftersom jag gjordebearnaisesås i går så hade jag äggvita kvarprecis 6 stycken som det ska vara i dennaljuvliga tårta och den är så lätt att göraSen så tycker jag att det är så bra att denär naturligt glutenfri, och den är sååååååågod den bara smälter i munnen, så har du inte gjort en budapestrull så måste du testadu kommer inte att ångra digDetta behöver du till denna sötnos. Sätt ugnen på 175 graderVispa äggvitorna till hårt skumTillsätt sockret lite i taget vispa tills dethar blivit en hård glansig smetBlanda ihop marsanpulvret med domfinhackade hasselnötterna och vändner det i marängsmeten, inte vispa utan vändner det försiktigt så att det blandasBre sedan ut smeten på ett bakplåtspappersom ligger på en plåt, grädda sedan i 175 graderi mitten av ugnen i ca 25 minuterNär du tagit ut den och låtit den svalna ett tagså vänder du upp den på ett nytt bakplåtspapperoch drar bort det andra försiktigt, sedan låter du den kallna helt innan du brer på gräddensom du vispat ganska hårt med någon nypa socker i, när du brett på grädden så lägger du påmandarinerna som har fått rinna av välSedan så är det bara att rulla ihop, ochhar du sparat lite grädde så kan du spritsadet överst och garnera med några mandarin klyftorMånga bilder blev det, men nu har du fåttsett hur jag gjorde min budapestrulle,så lycka till med din 6 äggvitor