Mina favoriter

  • 4 Recept
Mina favoriter

Lagom surt

Jag älskar att baka för att jag gillar paketen med mjölerna och den sura doften av jästen och surdegarna och att se när mjölet och vattnet blandas och antar nya konsistenser och att tjuvkika när det jäser och bubblorna när man stjälper upp degen på bordet och att forma limpor så försiktigt det går och så när bröden reser sig i ugnen och doften som sprider sig och ljudet när de färdiga bröden knäpper i skorpan och så en skiva där smöret smälter

Mjukt Tunnbröd

Det här receptet ger ett mjukt, segt tunnbröd som är väldigt gott att äta med smör och ost. Brödet är även perfekt om man vill göra tunnbrödsrullar
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme 37 º,. Häll över jästen och rör så att jästen löser sig
Mormors tunnbröd

Mormors tunnbröd

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda jästen med smält. smör och kall mjölk. Tillsätt jästen. Arbeta in resten av ingredienserna och låt degen stå över natten i rumstemperatur