Safta och sylta

Safta och sylta

  • 6 Recept
Inlagd saltgurka

Inlagd saltgurka

Passa på nu innan säsongen för gurka och krondill tar slut - du får en underbar inlagd gurka som varar till nästa års skörd
Egen Fikonmarmelad

Egen Fikonmarmelad

Lägg i fikonpuré, socker, citronzest och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. 250 g torkade fikon150 g strösocker1 citron (zest och saft)Gör såhär. Koka upp på låg värme och när purén kokat upp så fortsätt röra ständigt och tills den fått en tjock konsistens av marmelad i 10 minuter

Plommonmarmelad

Och nu är det fullt av lila små söta plommon som bara väntar på att bli plockade. Det är bara Alvin och jag som gillar att äta plommon så jag kokade lite marmelad på resten
Vinbärsgele med kryddor

Vinbärsgele med kryddor

Anledningen var att smaksatte årets vinbärsgelé med bl a kanel och kryddnejlikor. Mät upp saftmängden och häll tillbaka i kastrullen
Jordgubb & rabarbersaft

Jordgubb & rabarbersaft

Skrapa ut fröna och lägg med det andra, även stjälkarna. Skvätt i lite citron och koka. Låt svalna och häll i burkar och frys ner
Jordgubb  och rabarbersaft

Jordgubb och rabarbersaft

Tidigt i somras (och ja jag skriver så nu för det känns som sensommar, början på höst. ) så gjorde jag lite jordgubb och rabarbersaft